Wie zijn wij

Inleiding

Tornadojagers.nl is een groep enthousiaste mannen en vrouwen die, in steeds wisselende samenstelling, al sinds 1996 vrijwel jaarlijks afreizen naar Amerika. Ze delen allen dezelfde passie: de liefde voor de schoonheid en tevens de kracht van de (soms extreme) weersverschijnselen die ons in hun greep kunnen houden.

Kennis is een pré
Ondanks dat het team ieder jaar anders is samengesteld, is er 1 constante factor: Alle leden zijn beroepsmatig verbonden met elkaar en werken dagelijks met het weer. Alle jagers zijn professioneel meteoroloog of werken in een weerbedrijf nauw samen met de meteorologen en hebben zich geschoold in de meteorologie. Zij zien dit als een vereiste om deze hobby op een verantwoorde en veilige wijze uit te kunnen voeren! Hiermee onderscheiden zij zich van de vele amateur-chasers die soms in Tornado-alley te vinden zijn.

Hobby
Betekent dit dan dat de tornadojagers beroepsmatig naar Tornado-alley reizen? Nee, niets is minder waar. Alle jagers doen dit als hobby, maar vooral als vriendengroep. Ze bekostigen de reizen helemaal zelf en offeren daarvoor ook vele vakantiedagen op. En zoals dat met vele hobby’s het geval is, gaat er heel veel tijd in zitten.

Media
In de loop der jaren hebben wij een ruime ervaring opgebouwd met de media. Dat kan ook niet anders, want 2 frequente team leden zijn de bekende tv-meteorologen Reinier van den Berg en Margot Ribberink. Het zit dus een beetje in ons bloed.
Vele krantenartikelen, tv-shows en documentaires hebben verslag gedaan van onze avonturen tijdens het chasen en diverse reporters, waaronder bijv. Erik Mouthaan (RTL Nieuws), zijn zelfs enkele dagen met ons meegereisd. Voor eventuele media-samenwerking kunt ons het beste bereiken via een persoonlijk bericht via onze facebook pagina.

 

Artikel in het AD 2017, met Margot Ribberink en Melody Sturm